Over 'Ondertussen in India'
Ondertussen in India is een online alternatieve rondleiding door de tentoonstelling Ambacht in Dracht in het Zuiderzeemuseum. Bij de tentoongestelde werken zijn patches te vinden die de bezoeker attenderen op een extra laag, een extra verhaal over het werk. Ieder icoontje linkt naar een vertelling uit India, die direct of zijdelings te maken heeft met het getoonde werk, waaraan het gekoppeld is. De vertellingen zijn afkomstig van zowel de Indiase deelnemers aan de Textiel Factorij, als toevallige ontmoetingen in India. Ga met een eigen smartphone of tablet naar de website, klik op een van de dansende patches en laat je meenemen door India. De tour bestaat uit een selectie van geluids- en beeldfragmenten van de Indiase deelnemers aan de Textiel Factorij. Die zijn verzameld tijdens een reis die deelenemer Saar Scheerlings begin 2017 maakte voor de Textiel Factorij. Terug in Nederland, werkte ze samen met Lieselot Versteeg om de verzameling te verwerken tot deze online rondleiding.  


In de expostie in het Zuiderzee museum zijn dezelfe patches te vinden. Deze zijn voorzien van NFC tags. Door deze te tappen met je telefoon (zet je NFC aan in je instellingen) kun je je tijdens je bezoek aan het Zuiderzeemuseum, laten rondleiden door de website!
Ondertussen in India is een onderdeel van Textiel Factorij en mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.