De kleuren van natuurlijk verven

Kirit vertelt over het gebruik van natuurlijke en chemische verfstoffen. Chemische verfstoffen zijn een stuk goedkoper en gemakkelijker in gebruik, voor beddengoed is het bijvoorbeeld praktisch om dat te gebruiken. Voor de doeken die hij handbeschilderd, gebruikt hij uitsluitend natuurlijke verfstof. Dat is onderdeel van de kunstvorm. 
Dharmendre's kleding

Dit is Dharmendre, een leraar aan het Indian Institute of Crafts en Design in Jaipur. Als we vragen wat hij draagt, vertelt Dharmendre dat hij graag moderne en traditionele kleding mixt. BIjvoorbeeld zijn broek met daarop een jagers jasje van een wollen khadi (handgesponnen en handgewoven) stof gemaakt. Trots haalt hij zijn iPhone tevoorschijn om te laten zien hoe hij met zijn kledingstijl bezig is, waarin traditionele stukken een belangrijke rol spelen.
Anuj Sharma vertelt over veranderingen in ambacht
Het verhaal op de Mata Ni Pachedi

Kirit Chitara is een deelnemer aan de Textiel Factorij en produceerde voor Fransje Killaars een deel van haar stoffen. Zelf maakt hij voornamelijk Mata ni pachedi's, handbeschilderde tempeldoeken waarop verhalen van de Mother Godess (Bhuva) worden verteld. Luister naar een fragment waarin Kirit probeert uit te leggen wat er wordt afgebeeld op een mata ni pachedi.
Waar is in het huidige India blockprint stof te vinden?
Met een Spakenburger jak naar naaiateliers in India.
Jabbar Khatri laat zien hoe Bandani werkt